Infusies, tisane, kruidenthee, vruchtenthee

Veel mensen hebben de neiging om naar thee te kijken als een instantdrink, grotendeels omdat moderne thee is verpakt in handige theezakjes. Maar wist je dat de eerste theezakje niet gemaakt was om in een kop heet water te laten vallen? Het verhaal gaat dat theezakjes werden uitgevonden door een New Yorkse koopman als een manier om thee te geven. En dat is slechts een van de vele verhalen over thee.

Kruidentheeën zijn geen echte theeën omdat ze geen enkel deel van de theeplant Camellia sinensis bevatten. Ze komen meer voor in de vorm van infusen (of wat de Fransen tisane noemen) – een mix van fruit, bloemen, wortels en bladeren van planten anders dan de Camellia sinensis.

Wat is thee en hoe werd het ontdekt?

Een ander verhaal heeft het dat rond 2737 B.C. toen het in China de gewoonte was om water te koken voor het drinken (vanwege sanitaire problemen), kwamen gedroogde theebladeren op een kop heet water van keizer Shen Nung terecht. Hij hield van het aroma, smaakte het brouwsel en thee werd geboren! Thee kan verwijzen naar de bladeren, bladknoppen en bladeren van de Camellia sinensis of naar de drank gemaakt met de bladeren van de Camellia sinensis of naar de maaltijd waarbij de drank traditioneel wordt gedronken.

Soorten thee naargelang het productieproces:

Er zijn drie (vier, als je volledig wil zijn) soorten thee hoewel ze allemaal bladeren zijn van de Camellia sinensis. De verschillen liggen in de manier waarop de bladeren worden bereid en uitgehard. Maar om de soorten thee beter te begrijpen, moeten we eerst kijken naar het voorbereidings- en uithardingsproces dat de bladeren ondergaan.  Dit gebeurt in in vier stappen. Nadat de bladeren zijn geplukt, worden ze eerst verdord of verslenst om het vocht te verwijderen. Vervolgens worden ze gerold om de natuurlijke sappen en aroma’s vrij te maken. Ten derde zijn ze geoxideerd (de veelgebruikte term is fermentatie die een verkeerde benaming lijkt te zijn) door ze aan lucht bloot te stellen (zoals een appel die bruin wordt door het in contac met zuurstof). Ten vierde worden ze gevuurd om de bladeren gelijkmatig te drogen.

Elke stap van het proces levert een ander soort thee op. Bladeren die alle vier de processen ondergaan, worden verkocht als zwarte thee. Bladeren die slechts gedeeltelijk geoxideerd zijn, zijn zwart en goud van kleur en worden verkocht als oolongthee. Groene theeblaadjes blijven groen omdat ze niet geoxideerd zijn. Een vierde type, witte thee, wat echt een variant van groene thee is, komt van bladeren die worden geplukt voordat ze worden geopend en terwijl ze nog steeds zijn bedekt met fijne zijdeachtige haartjes. Omdat ze het minst zijn onderworpen aan verwerking, wordt gezegd dat groene en witte thee de meest gunstige effecten hebben op onze gezondheid.

Losse thee. Ze lijken misschien duur, maar als je bedenkt hoeveel kopjes thee je kunt maken met slechts een paar gram gedroogde theebladeren, worden de kosten relatief. Bovendien kan je sommige theeën meerdere keren zetten! Thuis maak ik graag mijn eigen gearomatiseerde thee door theebladeren te combineren met een assortiment kruiden en fruit. Het is echt niet moeilijk – alles wat je nodig hebt is een theepot (porselein of aardewerk), heet water en bekers.

Wat is een infusie?

Een verwarrend aspect van het leren over thee is dat veel van de dranken die “thee” worden genoemd, eigenlijk geen thee zijn. Kruidentheeën, die theekundigen Tisanes noemen (een Frans woord voor “kruidenthee”), zijn meestal gedroogde bloemen, vruchten of kruiden gedrenkt in kokend water (geen echte theebladeren zijn inbegrepen). Historisch geconsumeerd om medische redenen of als een cafeïnevrij alternatief, beginnen veel tisanes (tih-ZANN) hun eigen populariteit buiten de theewereld te vinden. Een interessante opmerking: in Europa en sommige andere landen is het gebruik van het woord “thee” wettelijk gereguleerd om alleen van toepassing te zijn op Camellia sinensis. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld niet… dus voel je niet slecht als je in de war bent!

Vrijwel alle bloemen, vruchten of kruiden die in water kunnen worden gedrenkt, kunnen een tisane worden. Maak gewoon een uitstapje naar je plaatselijke kruidenierszaak en je vindt tientallen “medicinale kruidentheeën” met verschillende voordelen, van ontspanning tot verjonging.

Wat is kruidenthee?

Kruidentheeën zijn geen echte theeën omdat ze geen enkel deel van de Camellia sinensis bevatten. Ze komen meer voor in de vorm van infusen (of wat de Fransen tisane noemen) – een mix van fruit, bloemen, wortels en bladeren van planten anders dan de Camellia sinensis. Daarom zijn de meeste van hen als cafeïnevrij bestempeld. Niet doordat ze de cafeïne uit de thee hebben gehaald, maar omdat ze helemaal geen theebladeren bevatten.

De misschien wel meest beroemde kruidenthee vindt zijn oorsprong in het oude Egypte. De eerste geregistreerde vermelding van kamille werd genoten in een document dat bekend staat als de Ebers Papyrus, daterend uit 1550 voor Christus. Gebruikt om de goden te eren, de doden te balsemen en de zieken te genezen, kamille heeft een blijvende roem doorstaan. Deze lichte, zoete, appelachtige en florale drank wordt nog steeds vereerd vanwege zijn griezelig kalmerende effect.

Pepermunt wordt gebruikt als een cafeïnevrij geneesmiddel om de spijsvertering te ondersteunen en de maag al duizenden jaren te kalmeren, daterend uit de tijd van de Grieken. Tijdens deze tijden werden tafels ingewreven met pepermunt om het eten aangenamer te maken. Niet alle kruidentheeën uit die tijd waren echter zo aangenaam. Sommigen waren zelfs dodelijk! Filosofen zullen ons vriendelijk eraan herinneren dat Socrates, de vader van het moderne denken, ter dood werd veroordeeld door het drinken van een brouwsel dat bekendstaat als Hemlock. Hemlock bleef niet beschikbaar in veel cafés, vanwege de ongelukkige bijwerkingen.

Kruideninfusies bieden een eenvoudige methode voor het consumeren van de oliën en smaken van favoriete kruiden. Infusie is het proces van het weken van kruiden in water totdat het water de oliën en smaken absorbeert en vervolgens de vloeistof drinkt voor de smaak of voor de medicinale waarde. Kruidenthee is een vorm van infusie, omdat het wordt aangemaakt door kruidenbladeren in heet water te laten weken, maar de resulterende drank is vrij zwak, omdat de weekperiode meestal vrij kort is. Echte infusen gebruiken meestal wortels, scheuten, bladeren en bloemen van de plant, terwijl theeën meestal alleen de bladeren gebruiken in het weekproces; en ware infusies vereisen een aanzienlijk langere periode van weken. Kruidenthee kan worden gezien als een zwakke infusie, terwijl echte infusen soms “lange infusies” worden genoemd om ze van thee te onderscheiden.

Voor natuurlijke gezondheidsfans bieden infusen een meer natuurlijke manier om kruiden te eten, in vergelijking met slikkende pillen en tabletten. Voor anderen zijn kruideninfusies gewoon een manier om van de smaak van verschillende kruiden te genieten. Wat het doel ook is, u zult het vrij gemakkelijk vinden om kruideninfusies te maken. Het is een proces dat tijd, maar minimale inspanning vereist.

Kruideninfusies kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Je kunt het drinken voor de medicinale waarde, koud of warm consumeren.

Infusies worden gebruikt in veel zelfgemaakte cosmetica en remedies, waaronder actuele zalven.

Ze kunnen worden gebruikt in natuurlijke en biologische producten voor thuis, zoals tuinmeststoffen en insectenwerende middelen.

Een infusie van knoflook en cayennepeper doet wonderen om konijnen weg te houden van je planten.

Kruiden voor lekker smakende infusies

Meest gebruikte kruiden omdat ze geweldige smakende infusies bieden, waaronder kamille, gember en alle pepermuntjes.

Kruidenmelanges – mengsels van deze genoemde kruiden en nog veel meer – groeien ook in populariteit. De grote diversiteit aan beschikbare tisanes maakt de combinatiemogelijkheden vrijwel onbeperkt.

Kruidenthee, niet langer een drankje alleen voor zwangere, cafeïnegevoelige mensen dus. Herbals hebben een nieuwe plek op de markt gevonden. Tisanes beginnen cultuur te infuseren met een breed scala aan smaken en een verbazingwekkende reeks voordelen. Ze hebben nu gescheiden manieren met grotere broers zoals koffie en thee en hun onafhankelijkheid moet worden erkend.

Hoe een kruideninfusie te maken

Kruideninfusies nemen heel weinig tijd in beslag om te bereiden, maar u zult moeten wachten tot de kruiden grondig zijn getrokken. Zorg ervoor dat u de aanbevolen tijden en metingen in uw kruideninfuusrecept volgt.

Wat is gearomatiseerde thee?

Gearomatiseerde thee, aan de andere kant, is een combinatie van Camellia sinensis en aromatische vruchten, bloemen, wortels of bladeren van sommige andere planten. Gemengde theeën zijn een combinatie van een of meer soorten thee. Malunggay thee is een kruidenthee; Earl Grey-thee (zwarte thee en bergamot), jasmijnthee (oolong of groene thee en jasmijnbloemen) en genmaicha (een combinatie van groene thee en geroosterde bruine rijst) zijn gearomatiseerde theesoorten.

Fruit “theeën”

Vruchtenthee of tisanes zijn cafeïnevrije melanges met een scala aan fruit, specerijen en kruiden. Het meest voorkomende ingrediënt in vruchtenthee is Hibiscus, een karmozijnrode bloem met een dieprode kleur voor de kop en een krachtige, zoete zoetheid. Hibiscus bevat van nature een hoog gehalte aan vitamine C. Thee-mengers gebruiken gedroogd fruit, vruchtenschillen, fruitoliën, bloesems en kruiden om precies de juiste mix van visuele aantrekkingskracht en smaakprofiel te bereiken.

Fruittheeën zijn vaak warme dranken die alleen echt fruit of die de zoetheid van exotisch fruit gebruiken met aardse thee, kruiden en specerijen. Hoewel sommige soorten echte theebladeren bevatten, kun je op elk moment van de dag genieten van kruiden- of fruittheeën, zonder je zorgen te hoeven maken dat de cafeïne je ‘s nachts wakker houdt. Vruchtenthee biedt een alternatief voor echte thee of koffie en je hebt een overvloed aan fruitessenties waaruit je kunt kiezen.   è Voordelen van fruitthee Als je geniet van een warme kop frambozen- of thee met appel, drink je een weg naar een betere gezondheid. Net als het verse fruit waaruit ze zijn gemaakt, bevatten fruittheeën verschillende mineralen, vitamines en antioxidanten. Daarnaast is het drinken van vruchtentheesoorten die geen toegevoegde cafeïnehoudende thee bevatten goed voor je beenderen. Volgens een studie gepubliceerd in het “European Journal of Nutrition”, kan een kopje zeer sterk gebrouwen thee, die ongeveer 45 milligram cafeïne bevat, ervoor zorgen dat 2 tot 3 milligram calcium uit je lichaam lekt. Pure fruit-theeënPure fruitthee wordt gemaakt van infusies van smaken door  vers fruit zoals appel, kers, framboos, zwarte bes, bosbessen, sinaasappel, aardbei en perzik. Pure fruitthee is technisch gezien geen thee; het zijn aftreksels van fruit of bessen, ook bekend als tisanes. J èMaak jouw eigen decafiné Vruchtenthee kan ook een mengeling van gedroogde vruchten, kruiden en theeblaadjes bevatten. Elk type theebladeren in deze combinaties voegt cafeïne toe; kies cafeïnevrije variëteiten om de smaak en textuur van echte thee te krijgen zonder de cafeïne. Deze theeën omvatten rassen zoals Earl Grey, groene thee, zwarte thee en oolong thee, maar ze worden verwerkt om cafeïne te verwijderen. Met fruit doordrenkte theesoorten zijn bergamot of Earl Grey-thee met citrussmaak en Zwarte Bes zwarte thee en groene thee met appelsmaak.

Rooibos

Rooibos is enorm populair geworden. Ook bekend als “Red Bush Tea” of eenvoudigweg “Red Tea”, werd rooibos geïntroduceerd als een substituut voor zwarte thee. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren vrijwel alle voorraden Japanse en Chinese thee opeens onbeschikbaar. De theeverslaafde Westerse cultuur doorzocht de wereld op zoek naar een alternatief en ontdekt uiteindelijk cafeïnevrije rooibos, die alleen in Zuid-Afrika groeit. Rooibos heeft een rijke, enigszins zoete smaak die alleen uitstekend is en uitstekend combineert met een verscheidenheid aan smaken.

EEva’s populaire infusies zijn:

-17%

Biologische theeën

Summer Ice Tea

40,00 Incl. BTW

Summer Ice Tea:

Cold Brew set bestaande uit: - 100gr White Summer TEA - 100gr BLACK Summer TEA - 100gr RED Summer TEA - 100gr GREEN Summer TEA 10gr/liter

BIO

Biologische theeën

WHITE summer tea (ice-tea)

12,00 Incl. BTW

Ice Tea: WHITE summer tea

Witte thee Pai Mu Tan*, groene thee China Chun Mee*, citroengras*, citroenschil*, sinaasappelschil*, zoethout*, natuurlijk aroma, veenbes*. *van gecertificeerde biologische teelt

BIO

Biologische theeën

BLACK summer tea (ice-tea)

12,00 Incl. BTW

Ice Tea: BLACK summer tea

Zwarte thee Assam (Zuid-India)*, basilicum*, citroenschil*, natuurlijk aroma, citroengras*, aardbei*. *van gecertificeerde biologische teelt

BIO

Biologische theeën

RED summer tea (ice-tea)

12,00 Incl. BTW

Ice Tea: RED summer tea

Rooibos natuurlijk*, Honeybush*, mango stukken*, papaja*, munt groen*, citroenschil*, citroengras*, natuurlijk aroma, hibiscus*. *van gecertificeerde biologische teelt

BIO

Biologische theeën

GREEN summer tea (ice-tea)

12,00 Incl. BTW

Ice Tea: GREEN summer tea

Groene thee China Sencha*, citroengras*, gember*, natuurlijk aroma, appelstukjes*, appel*, korenbloem blauw*. *van gecertificeerde biologische teelt

BIO

Biologische theeën

Vata

7,0040,00 Incl. BTW

Vata | Puur

Gember*, Zoethout*, anijs*, kaneelstokjes*, korenbloem blauw*, koriander gemalen* *van gecertificeerde biologische teelt

BIO

Biologische theeën

Kapha

7,0038,50 Incl. BTW

Kapha | Puur

Venkel*, melissa*, braambladeren*, koriander gemalen*, kardemom*, korenbloem blauw* chili* *van gecertificeerde biologische teelt

BIO

Biologische theeën

Pitta

6,0033,50 Incl. BTW

Pitta | Puur

Citroengras*, munt groen*, pepermunt*, braambladeren*, zoethout*, kardemom*, rozenblaadjes*, korenbloem blauw* *van gecertificeerde biologische teelt

BIO

Biologische theeën

Red Harvest

9,5051,50 Incl. BTW

Zwarte thee met rode vruchten:

Zwarte thee Assam*, Zuid-India*, braambladen*, natuurlijk aroma, verbena*, druiven (druiven, plantaardige olie)*, vlierbes*, framboos*, braambes* (2%), aardbei*, zwarte bes*, rode bes* *van gecertificeerde biologische teelt

BIO

Biologische theeën

Lolita

7,5040,00 Incl. BTW

Theemengeling, aardbei

Groene Chinese thee Sencha*, natuurlijk aroma, sinaasappelschil, Witte thee Pai Mu Tan*, aardbei*, kaasjeskruid*, passiebloemkruid*, olijfblad* *van gecertificeerde biologische teelt

BIO

Biologische theeën

Fruit of the Earth

6,0034,50 Incl. BTW

Vruchtenthee (rozenbottel, aardbei, framboos, ...)

appel*, hibiscus*, rozebottel*, dadel (dadel, rijstmeel)*, natuurlijk aroma, sinaasappelschil*, aardbei*, framboos*

*van gecertificeerde biologische teelt

BIO

Biologische theeën

A Day Off

13,0071,50 Incl. BTW

Sideritis thee (Grieks bergkruid) | Anijs | Linde | Citroen

Stukjes sideritis* (Grieks bergkruid), anijs*, citroenschil*, lindebloesem*, vlierbes*, vlierbloesem*, tijm*

Fruitmengeling

The Sun Also Rises

6,5035,00 Incl. BTW

Thee voor innerlijke rust | Munt | Kaneel | Kamille

Deze thee zorgt voor een innerlijke rust. Bevat: pepermunt*, kaneelstokjes*, hibiscus*, zouthout*, gember*, venkel*, sinaasappelschil*, kruidnagel*, kamille*, roze peper*, kardemom*

BIO

Biologische theeën

Nettle Leaves

5,007,50 Incl. BTW

brandnetelthee Bio | Biologische teelt

Pure brandnetelblaadjes. Brandnetel wordt ten zeerste aanbevolen vanwege de voedingswaarde en medicinale waarden als thee.

BIO

Biologische theeën

Verbena

14,0022,00 Incl. BTW

Verbena thee

Pure verbena, vervaine of ijzerkruid genoemd. Dit kruid heeft een bekende werking als wondheler en tevens als kalmerend en helend middel voor hoofd en lichaam.

BIO

Biologische theeën

Ginger

6,5036,00 Incl. BTW

Gember Bio | Biologische teelt

gember puur

BIO

Biologische theeën

Great Expectations

6,5034,50 Incl. BTW

Sencha thee | kaneel | gember

Groene Chinese thee Sencha*, kaneel*, gemberstukjes*, venkel*, anijs*, kruidnagel*, hele kardemomzaden*.

BIO

Biologische theeën

The Red Queen

7,0038,00 Incl. BTW

Rooibos | Gember | Citroengras

Rooibos*, gemberstukjes*, citroengras*, natuurlijke aroma's.

BIO

Biologische theeën

A Clockwork Orange

9,0050,00 Incl. BTW

Groene Rooibos | venkel, verbena, sinaas

Groene Rooibos*, venkel*, verbena*, sinaasappelschil*, verbena blaadjes*, natuurlijke aroma's, bourbon vanille*.

BIO

Biologische theeën

Small Remedies

6,0032,50 Incl. BTW

Borstvoedingsthee

Anijs*, venkel*, karwij*, brandnetelblaadjes*.

BIO

Biologische theeën

The Devil And Miss Prym

7,0038,50 Incl. BTW

Kruidige Indische thee (Indian Spice)

Gemberstukjes*, kaneel*, kruidnagel*, peper*, hele kardemomzaden*, nootmuskaat*.

BIO

Biologische theeën

Mint

8,5047,50 Incl. BTW

Muntthee

Pepermunt

BIO

Biologische theeën

Chamomile

9,0050,00 Incl. BTW

Kamillethee

kamillebloemen*

BIO

Biologische theeën

Family Matters

7,0038,00 Incl. BTW

Citroen | Kaneel | Verbena | Linde

Citroengras*, kaneelstokjes*, verbena blaadjes*, rozemarijn*, olijvenblaadjes*, natuurlijke aroma's, lavendelbloesems*, lindebloesems*.

Fruitmengeling

On Beauty

4,5024,50 Incl. BTW

Aloë vera | appel | zwarte bessen

Zwarte bessen bladeren , appel stukjes , citroen verbena , venkel , aloë vera stukjes , pioenbloemblaadjes ( 2 % ) , lavendel bloesems, salie, natuurlijke aroma , spirulina (0,5 % )

BIO

Biologische theeën

Birdsong

9,0050,50 Incl. BTW

Kruidige thee | Witte thee | Citroen | Munt | Gember

Deze kruidige thee bevat: Witte thee Pai Mu Tan*, Chinese groene thee Chun Mee*, citroenschilletjes*, munt*, appelsienschilletjes*, lavendel*, gember*, kardemon*, rozenblaadjes*.

Fruitmengeling

Youth

4,5024,00 Incl. BTW

Theemengeling | brandnetelblaadjes | appel | zoethout | paardebloem

Thee (20 %), venkel, anijs zaad, berkenblaadjes (8 %), lemon gras, appelstukjes, koriander, zoethout, gerstgras (4 %), zoete zwarte bessen blaadjes, brandnetelblaadjes, kliswortel, paardebloem wortel, zonnebloem bloemblaadjes.

BIO

Biologische theeën

Wise Children

6,5036,50 Incl. BTW

Ideale Ice-Tea | Lekkere thee, zowel warm als gekoeld.

Stukjes appel*, hibiscus*, citroengras*, rooibos*, kruizemunt*, pompelmoes (+ plantaardige olie*), rozebottel*, natuurlijke aroma's, goudsbloem*, rozenblaadjes*, perzik* (1%).

BIO

Biologische theeën

Under the Skin

6,0033,00 Incl. BTW

Appel | Rozebottel | Goudsbloem | Bourbon vanilla

Appel*, rozebottel*, sinaasappelschil*, natuurlijke aroma's, kaneelstokjes*, ananas*, goudsbloem*, Bourbon vanilla*.

Fruitmengeling

Love’s Work

5,5029,00 Incl. BTW

Appel | Aloë Vera | Kaneel | Gember thee

Stukjes appel*, kaneel*, gemberstukjes, rooibos, braambesblaadjes, olijvenblaadjes, gekonfijte ananasstukjes (ananas, suiker), kruidnagel, sinaasappelschil, kamilleblaadjes, aloë vera stukjes (aloë vera, suiker, antioxidant sulfur dioxide, groene thee, aroma), vrouwenmantelkruid, stukjes appelsien, roze peper, natuurlijke aroma's.

BIO

Biologische theeën

At Swim, Two Boys

6,5034,00 Incl. BTW

Rooibos thee | Appel | Gember | Peper

Stukjes appel*, rooibos*, gemberstukjes*, sinaasappelschil*, kaneel*, citroengras*, kruidnagel*, peper*, chili peper*.

BIO

Biologische theeën

A Bite of The Big Apple

3,5017,00 Incl. BTW

Appelthee BIO | Biologische teelt

Appelstukjes * (96%), natuurlijk aroma.

BIO

Biologische theeën

Slow Man

6,5034,50 Incl. BTW

Kalmerende thee!

Kaneel*, stukjes appel*, gember stukjes*, citroenmelissa*, zoethoutwortel*, sinaasappelschilletjes*, hibiscus blaadjes*, St-Janskruid*, kruidnagel*, blaadjes zwarte bes*, kamillebloemblaadjes*, venkel*, peper*, hele cardemomzaadjes*, hopbloem*.

Kruideninfusies voor medicinale doeleinden

Er zijn veel veel voorkomende kruiden die gedocumenteerde toepassingen hebben in de volksgeneeskunde voor het behandelen van verschillende fysieke condities.

Aloë vera.

Hoewel bekend als een plant waarvan de pulp kan worden gebruikt om kleine snijwonden en brandwonden te behandelen of om de droge huid te hydrateren, is bekend dat infusies van aloë vera constipatie voorkomen en symptomen van colitis ulcerosa en het prikkelbare darm syndroom verlichten.

Munt.

De muntfamilie, inclusief pepermunt, kan doordrenkt zijn van een infuus of thee, kan een maagklachten verzachten en pijn in het gas verlichten. Er wordt ook gezegd dat het misselijkheid en braken voorkomt.

Tijm.

Dit overblijvende kruid bevat een olie genaamd thymol, die een opmerkelijke antiseptische eigenschap heeft. Gebruik een infusie van tijm als een gorgel om slechte adem en zweertjes in de mond te bestrijden en om te helpen bij tonsillitis en keelontsteking. Zuivere extracten van tijm kunnen bronchitis en astma verlichten.

Kamille.

Deze favoriet voor theeën kan ook worden gebruikt in krachtigere infusies. Het innemen van de infusie helpt als u angstig bent of als u moeite heeft met inslapen. Het zal ook helpen bij maagpijn. Gorgelen met de infusie om zweertjes in de mond te verlichten.

Salie

Dit lid van de salvia-familie is niet alleen goed voor koken; het gebruik van een infusie van salie in een verdamper kan astma en andere ademhalingsproblemen verlichten.

Lavendel.

Gebruikt in een infusie, heeft lavendel antiseptische en antibacteriële eigenschappen die kunnen worden gebruikt om de huid te wassen. Er wordt gezegd dat het helpt bij het opruimen van acne en de genezing van huidwonden zal versnellen.

Echinacea.

Gebruik verse bloemknoppen om een ​​infuus te maken dat verkoudheid en griep voorkomt en behandelt.

Brandnetel.

Gebruikt in een infuus of thee, zou brandnetel de bijnierfunctie versterken en angst verlichten.

Smeerwortel.

Een infuus gemaakt van smeerwortel is zeer rijk aan eiwitten en bevat bijna elke noodzakelijke vitamine, behalve B12. Er wordt gezegd dat het helpt bij het genezen van huid, organen en botten.

Toorts of Koningskaars.

Infusies van dit kruid worden gezegd om ontstekingsziekten te bestrijden en worden vaak voorgesteld als een folk remedie tegen astma, hoest en andere longaandoeningen.

Rode klaver.

Een infusie van rode klaverbloesems, bladeren en stengels bevatten een hoog gehalte aan eiwitten en vitaminen (behalve B12) en is een uitstekende bron van fytosterolen. Folk-remedie-experts geloven dat het kanker-preventie-eigenschappen heeft.

Haver stro.

Lang gebruikt in India, wordt haverstro geïnfuseerd om te helpen met emotionele problemen en om de gezondheid van het hart te verbeteren door het cholesterolgehalte te verminderen.

Yerba Mate

Tot slot wordt de nieuwste drank op de kruidenmarkt Yerba Mate genoemd. Deze Zuid-Amerikaanse botanische uit de hulstfamilie wordt verbruikt in een groot deel van Brazilië, Argentinië, Paraguay, Uruguay en het Verre Oosten. Yerba Mate, of simpelweg “Mate”, is geprezen als een cultureel fenomeen dat zowel het lichaam activeert als herstelt. Mate is een van de weinige planten op aarde (samen met koffie, cacao en thee) die cafeïne bevatten. Hoewel de herby-smaak een beetje ongebruikelijk is voor nieuwkomers (en deze ook drinkt uit de traditionele, uitgeholde pompoen), omhelzen de meeste mensen het na een paar slokjes alsof het een van hun is. Oorspronkelijk was matte in de obscuriteit van de niche-culturele markt, maar is nu geïntroduceerd als een substituut voor koffie en trekt bredere aandacht.

Voorbereiding voor het zetten van infusies

Afhankelijk van de variëteit en type thee dat u wilt brouwen, kan elk type verschillende zettemperaturen en tijdinstructies hebben. Op de etiketten van onze theeën staan deze instructies altijd duidelijk weergegeven.

Hieronder volgen zijn een paar algemene tips voor het brouwen van de thee:

Water

We adviseren om steeds vers, puur, koud en gefilterd water te gebruiken.

Temperatuur

Infusies wordt veelal gebrouwen in lange infusies op ongeveer 100 graden.

Hoeveelheid

Ofschoon het afhangt van de thee zelf is het gebruik van ongeveer 4 gram losse blaadje per 240ml water een veilige keuze. Als er op het etiket van het theepakket specifieke aanbevelingen staan voor het trekken, gebruik deze.Bedek je trekkende thee om alle hitte in de tas/kan te houden.

Trektijd

Infusies hebben een gemiddelde trektijd van ongeveer 5 tot 10 minuten.

Meer info over de andere soorten theeën