Is groene thee gezonder…

Is groene thee gezonder dan de andere theeën?

Naast smaak en aroma, wordt thee verbonden met een aanzienlijk aantal gezondheidsvoordelen.

Het verbeteren van de immuniteit, het verlagen van cholesterol, het voorkomen van het risico op kanker, het verminderen van stressniveaus zijn slechts enkele van de vele claims.

Het lijkt wel dat groene thee al deze voordelen naar de gezondheid toe voorgeschreven krijgt. Besef ook dat op het gebied van gezondheidsonderzoeken groene thee een beetje wordt voorgetrokken.

Daardoor krijgen andere theesoorten niet de media-aandacht die ze verdienen.

We moeten er toch even bij stilstaan dat elke thee van dezelfde plant komt, de camelia sinensis (Chinese of Japanse plant) of camelia assamica (Indische plant).

Elke thee (geel, wit, groen, zwart, oolong of pu-erh) kent zijn eigen unieke combinatie van voedingsstoffen, antioxidanten, flavoïden,… . De gezondheidsvoordelen hangen sterk af van de kwaliteit van de thee, het vermijden van pesticiden, de hoogte waarop ze gekweekt worden, het plukmoment,… . Dit zijn maar een paar van de parameters die de chemische verbinding bepalen, evenals de smaak en het aroma.

Wees je gewoon bewust van de oorsprong van de thee in uw tas. Deze bepaalt over de gehele lijn de gezondheidsvoordelen… of het nu gaat over wit, zwart of groen!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: