Hoe vaak kan je losse thee hergebruiken?

Het is vrij normaal om verse theeblaadjes te hergebruiken. We noemen dit ook wel ‘re-steeping’. Sommigen theedrinkers vinden zelfs een tweede en derde zetting lekkerder dan de eerste. Bij sommige theesoorten (bv. Pu-Erh) wordt de eerste zetting zelfs weggegoten en dus niet eens gedronken.

Over het algemeen geldt dat je verse witte thee, groene thee, Oolongthee en zwarte thee kunt hergebruiken, dus álle theeën van verse theeblaadjes kunnen meermaals worden afgetrokken. Vele variëteiten van groen, wit, Oolong en Pu-Erh zijn opgerold, opgevouwen of tot bolletjes gerold. De tweede zetting is vaak smaakvoller en zelfs lekkerder dan de eerste. De theeblaadjes hebben namelijk de tijd gekregen om te ontvouwen.

Zwarte thee is gedroogd, geoxideerd en moet langer trekken. Zwarte theeblaadjes worden wat sneller bitter en na een eerste zetting is de thee minder geschikt voor hergebruik.

Infusies van kruiden en vruchten kunnen sowieso slechts eenmalig gebruikt worden. Hetzelfde geldt voor  Rooibos, Mate, bamboethee, muntthee,… .

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: