Romantisch met thee…

Als het gaat om romantiek, creëren velen ‘sfeer’ met een muziekje en een glas Pinot Noir of een bruisend glas Champagne. Maar waarom niet met een “tea for two”? Ik denk (en weet het ook ondertussen) dat je daar ook romantiek mee kan brouwen…en zoals steeds, gaat het hem om de presentatie.

De thee kan in een porseleinen mok, een metalen beker of een ondiepe schotel worden gegoten.
Sommigen willen schrokken, anderen slurpen, terwijl sommigen de tijd nemen om tactvol te nippen van hun thee uit fijn porseleinen bekers geplaatst op een sierlijke schotel. De sympathieën en antipathieën van theedrinkers kan variëren, maar de thee-accessoires maken toch steeds een groot deel uit van de thee-oefening of beleving.

Het maken van een goede kop thee betekent starten met de basis. In dit geval is dit de ketel of waterkoker. Sommige mensen koken al jaren water in dezelfde metalen ketels. Anderen genieten van hun thee uit ketels die al verscheidene generaties lang meegaan. Deze mensen zijn al jaren heel tevreden met hun ketel en met het resultaat er van.
Als je dan toch niet zo gelukkig bent (al dan niet met de ketel of het resultaat), is het tijd om te zoeken naar een ketel om uw perfecte thee mee te brouwen.

Bij het winkelen en zoeken naar  een geschikte ketel of waterkoker, let je er op dat het deksel strak past op de ketel. Wanneer het deksel los is, bestaat het gevaar dat men zich kan verbranden wanneer er hete waterdampen vrij komen. Zorg er ook voor dat de handgreep niet te warm krijgt en dat het goed bevestigd is aan de “body” van de ketel. De grootte van de waterkoker is ook heel  belangrijk. Als het alleen gaat om één of twee kopjes per keer, koop er dan geen grote.

De theepot is ook een zeer belangrijk accessoire die met grote zorg gekozen moet worden. Een, twee- of vier-cup porseleintheepot is perfect voor zwarte thee. Groene thee of Oolong thee moet worden gebrouwen in een Japanse of Chinese theepot. Kruidentheeën zijn het best geschikt in heldere glazen theepotten.
Bij de keuze van uw nieuwe theepot check je ook dat het een goed sluitend deksel bevat, evenwichtige proporties, een glad en glanzend oppervlak en een tuit die niet lekt. Niets bederft de stemming als een lekkende theepot.

Het thee-ei is een andere must-have voor de echte thee liefhebbers. De meest voorkomende vorm is de gaas stijl, maar er zijn ook bal-infusers, ei persen en traditionele bamboe infusers beschikbaar. Een ideaal ei moet in de volledige mok passen of diep in de theepot kunnen situeren.
Diegenen die echt houden van hun thee zijn vaak een beetje kieskeurig over hun brouwsel. Zij gebruiken wellicht ook een meet-theelepel, thermometer, digitale timer, goed afgesloten opslagcontainers, een delicate theemuts en elegante kopjes en schoteltjes.

Last but not least, het dienblad is de laatste schakel in de keten van thee-accessoires. Deze houdt namelijk alle voorgaande accessoires van hierboven bij elkaar. Mooi als geheel.

Wanneer er romantiek in de lucht is, begin wat te brouwen, giet wat thee voor twee en imponeer je liefde met de juiste accessoires.

https://eeva.be/product-tag/accessoires/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: