Michaël Niclaus kijk op thee.

Thee bestaat al duizenden jaren en toch heb ik het zelf pas in 2013 ontdekt. Hoe kan dit?
Eerst en vooral omdat we in België geen ‘thee cultuur’ kennen.
We hebben hier meer een alcoholcultuur. Als je aan mensen zegt dat je geen alcohol drinkt, bekijken ze je een beetje raar. Als je daarboven nog eens zegt dat je graag thee drinkt, dan verstaan ze het al helemaal niet meer.

Toen ik vertelde dat ik voor mijn 30ste verjaardag een ‘thee-Feest’ heb gegeven, kregen ze de slappe lach. Ook al was het echt de max, mijn feestje … We worden opgevoed door onze ouders, familie maar ook door televisie, waarbij alcohol als ‘hét genotsdrankje’ wordt gepromoot.
We zien daar reclame over bier, Vodka, Jupiler die de voetbal sponsort, en zoveel meer … Over thee heb ik echter nog nooit echte reclame gezien.

We worden geïndoctrineerd, gebrainwasht door die zwarte doos, en we geloven zowat alles wat die zegt. We groeien letterlijk op met televisie, we leren daar ook zoveel van.
Jongeren leren door te kijken naar wat volwassenen doen, niet door te luisteren …

We hebben dus geen thee cultuur en dat is zo jammer. Ik wil daar graag verandering in brengen. Ik ben sinds 2013 met thee bezig en heb al honderden verschillende thee’s gedronken. De een smaakt al beter dan de andere.
In België kennen we thee uit de theezakjes, maar zoals velen niet weten is dit gewoon ‘dust’ (stof, gruis) en eigenlijk het afval van de theebladeren. Sinds 2015 heb ik losse thee leren kennen en ik drink nu dagelijks thee.

Ik neem zelfs mijn eigen thee mee naar feestjes, omdat gewoon echt NIEMAND dit in huis heeft … Mensen vinden dit soms asociaal of vinden dit raar, maar het is ok.
Als alternatief bieden mensen mij frisdrank aan, maar dat is niet echt aan mij besteed. Hoe jammer is het niet dat er in België zo weinig opties zijn om losse thee te drinken.

Cafe’s, bistro’s, tearooms, zelden drink ik ergens een goed gezette en of lekkere thee. Gelukkig dat er wat koffiebars bestaan in Antwerpen, Leuven, Mechelen, Gent die zich over mensen als mij wat ontfermen …
Daar ben ik blij en dankbaar om.

We zijn zo onwetend over alcohol, thee, en nog zoveel meer.
Wist je trouwens dat thee de tweede meest gedronken drank ter wereld is? Nummer 1 is trouwens geen alcohol…maar water J.

Met dit artikel wil ik horecazaken aanzetten om deze losse thee ook te leren kennen. Het is een fantastisch product, met zoveel verhalen er rond. Er bestaat zelf PU ERH-thee waarbij je voor 1 kg 800.000 euro moet neerleggen.
Met fascinatie kijk ik naar dit product die mij inspireert. Als ik thee drink, proef ik de liefdevolle arbeid van de mensen. Het leven ervaren, thee ervaren, dat zou iedere persoon eens moeten doen.

Voor wie thee wil leren kennen worden er thee-initiatieven georganiseerd … Ervaar het leven, geef Thee een kans J.

Michael Niclaus

Een reactie op “Michaël Niclaus kijk op thee.

  1. Dedoncker Martine zegt:

    waarom organiseer je zelf geen cursussen, want daar is zeker een tekort aan, je mag natuurlijk geld voor vragen, als je deze in Brugge zou geven, geef een seintje ik kom zeker af, want mijn ervaring is dat deze cursussen gegeven worden in kleine groepjes maar dat zijn dan wel als het ware clans weet je wel, en dat is erg vervelend, je hoort er precies niet bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: